Ads 300 x 250

13 Haziran 2012 Çarşamba

iOS 6 Güncellemesi Sonbahar'da


  

  Apple, 11 Haziran’da başlayan ve 15′ine kadar devam edecek olan, Worldwide Developers Conference (Dünya Geliştiriciler Konferansı) ‘da yeni mobil işletim sistemi iOS 6 ‘yı resmi olarak duyurdu. Güncellemenin yayınlanma zamanı ise Sonbahar.



  Yeni iOS, birçok önemli yenilik içeriyor. Bunlardan en takdir ettiğim Apple’ın artık Google Maps yerine kendi haritasını kullandıracak olması. Bir süre sadece Amerika’da kullanılabilecek olan uygulama, gerçeğe çok yakın 3D görüntü, ücretsiz yol tarifi, anlık trafik durumu bilgileri sağlayacak.
  Birçok kişinin beklediği Facebook entegrasyonu da bu güncellemeyle gelecek.  Artık kullanıcılar iTunes, App Store içeriklerini paylaşabilecek. Bu sayede hali hazırda kullandığımız bol hatalı Facebook uygulamasından da kurtulmuş olacağız.

  Geçen yıl büyük yankı uyandıran, iPhone 4S ‘le gelen kişisel asistan Siri de yeni yetenekler kazanacak. Tweet atma, Facebook’ta paylaşım yapma, 15 yeni dil desteği (Türkçe yok malesef), aramaları detaylı listeleme gibi özellikler geliyor. Bu gidişle YouTube’da izlenme rekorları kıran Siri konulu korku/gerilim videoları gerçek olacak gibi.
  Kullanıcılar iCloud üzerinden arkadaşlarıyla hızlıca fotoğraf paylaşımı yapabilecek. Bu paylaşımlar cihaza bildirim olarak gelecek.
  Passbook adında yeni bir uygulama gelecek. Bu uygulama sayesinde bilet ve rezervasyonlarınızı bir ara görüntüleyebiliyorsunuz.
 Ayrıca iyi düşünülmüş bir özellik daha geliyor. “Rahatsız etme” moduna aldığımızda iPad ya da iPhone gece ışık ve ses çıkararak sizi rahatsız edemeyecek.
 iOS 6 ; iPhone 3GS , ikinci nesil iPad ve sonrası cihazlara yüklenebilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder