Ads 300 x 250

14 Aralık 2013 Cumartesi

Lemur'dan Kore Usulü Noodle Tarifi

 

Noodle makarnanın değişik bir türü. Pişirildiğinde makarnadan biraz daha yumuşak ama makarna kadar kolay parçalanmayan bir hal alıyor. Çorba gibi sulu ya da isteğe göre susuz yenilebilir. Fazlaca doyurucu. İçine damak tadınıza uygun sebzeleri ekleyebilirsiniz. Benim yaptığım noodle orjinaline göre daha az baharatlı. Koreli bir tariften çevirip denedim. Dikkaaaaat yazıyorum !

Bu tarif;
 2 kişi için 
 Zorluk derecesi: basit 
 Süre: el çabukluğuna göre 15 - 20 dakika  

Malzemeler;



1 adet tavuk göğüsü
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet tatlı kırmızı biber
1 adet yeşil tatlı biber
1 adet havuç
2 adet taze soğan
(isteğe bağlı haşlanmış mısır, marul, salatalık, acı biber de koyabilirsiniz.)




Baharatlar: (isteğe göre)


Karabiber
Köri
Zencefil
Safran




Noodle paketinin yarısı 2 kişi için yetiyor. Gözünüze az gelip hepsini atmayın. Pişince şişiyorlar. Ertesi güne kalırsa da pek güzel olmuyor.

Yapılışı:





Öncelikle sebzeleri ve tavuğu jülyen diye tabir edilen stilde ince uzun doğruyoruz.

3 tane noodle tomarını kaynar suya atıp 6 dakika haşlıyoruz. Gözünüze az gelebilir ama pişirince baya çok oluyor. Ayrı bir tavada ince ince kıydığımız soğanları kızdırdığımız az zeytinyağında kavuruyoruz. Soğanların çabuk ölmeleri için biraz tuz atabilirsiniz.







Üstüne tavukları ekliyoruz, çevirmeye devam ediyoruz. Tavuklar suyunu salınca sebzeleri ve baharatları ekliyoruz. Baharat konusunda köriye dikkat etmeliyiz. Çünkü tadı çok ağır bir baharat. 1 çay kaşığı yeterli olacaktır.

Çok az soya sosu katıp bir iki karıştırıp kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte buharıyla ve suyuyla pişiyorlar. Suyun buhar olmaması gerekiyor.






Haşlanan noodle'ın su oranını istediğiniz kadar ayarlayıp, hazırladığımız sulu sebzeli tavuklu karışımı üstüne ekliyoruz. Bu aşamada tekrar soya sosu ekliyoruz. Yemeğe hiç tuz katmadık çünkü soya sosu zaten tuzlu.

Kısık ateşte kapağını kapatıp 10 dakika pişiriyoruz. 










Afiyet Olsun ^^


3 yorum: