Ads 300 x 250

7 Nisan 2011 Perşembe

The Sims Medieval İncelemesi








Açıklandığı günlerden itibaren sürekli merakla bekledim bu oyunu.Yavaş yavaş ineternete verilen videoları ve ekran görüntüleri beklentilerimi oldukça arttırmıştı.Sims 3 teki özelliklerin ortaçağ dünyasına uyarlanmış bir versiyonu olduğu fikrine kapılmıştım. Oyunda wizard, cleric, knight olabildiğimiz açıklandığında bunların günümüz mesleklerine alternatif olarak getirildiğini düşündüm.

Ancak oyun çıkınca gördüm ki hiçte hayal ettiğim gibi değil.
Müzikler şahane ona laf yok. Hatta şu linkten indirebilirsiniz

Nedir peki beni hayal kırıklığına uğratan özellikler..

Özgür değiliz...

Oyunda görevler var ve sadece görevlerin alakalı olduğu karakterleri oynayabiliyoruz. Karakterleri bizim oluşturmamıza fırsat tanımışlar. Ama kıyafet ve saç modeli kıtlığı var.İçimize sinmeyerek bir tane oluşturup, oyun moduna geçiyoruz. Görevlerden birini seçip oynamaya başlıyoruz. Binaların dış tasarımlarını elleyemiyoruz. Eşyalarda çok az ve fonksiyonsuz.Renk değiştirme özelliğiyle çeşitli kombinasyonlar yapabiliyoruz. Sanırım bu şekilde çeşitlilik olacağı çözümüne gitmişler. Zaten bu özellik sims3'te de vardı. Bu açıdan oyun sims fanlarına hitap etmiyor.Peki çok mu rpg'ye kaçmışlar? tabi ki de hayır.Bu oyun iki türün arasında birşey olmuş. Kamera konusunda da özgürlük kısıtlı. Binaların içini barbie evi mantığıyla görüyoruz. "360 derece çevir duvarlar kaybolsun ohh misss ferah ferah " durumu yok. Karakterle aranıza duvarlar, ağaçlar girebiliyor.


Mutlu aile tablosu???

Yok öyle birşey. Aile ilişkileri olsun, sevgili ilişkileri olsun oldukça yüzeysel ve basit. Görevleri yapmaya odaklanılmış.


Şöyle bi rahat yatak olsada uyusam...ama olmasa da olur.

O kadar görev arasında eğlence, konfor gibi ihtiyaçlarla uğraşmak zorunda değilsiniz. İki çeşit ihtiyaç barı var. Açlık ve uyku. Wizard'ın meditate seçeğiyle uyku ihtiyacını daha kısa sürede giderebiliyorsunuz.En zevkli karakter de o zaten.


E bari şehrimizi planlasaydık...

Görevler zevkli ve sürükleyici.Görev yaptıkça saygınlık kazanıp yeni binalar dikebiliyorsunuz. Tabi onların da yerleri belli. Wizard tower buraya, tavern şuraya diyor.Her kurduğunuz binanın kendi hero'su var. Onlarlada görevler yapabiliyorsunuz. Görevlerin bazıları çok karışık. Açıklamaları da yok. Çarşı pazar gezip çözmeniz gerekiyor.Bu esnada görev süresini aşarsanız karakteriniz işlerini yapmadığı için idam ediliyor.

Sonuç olarak

Bir umutla bütün görevleri yaptım.Bütün binaları açıp karakterleri 10 levela getirdim. Görevler bitince " tamam artık oldun sen diğer etaba geçebilirsin" dedi.Bi 60 görevlik bölümün kilidi kalktı. Dünya yakışıklısı 10 level Knight'ım memleketinin topraklarını ve çoluk çocuğunu terk ederek yeni bi krallık kurdu. Ancak oyundaki saçmalık şu ki, eski krallığa komşu değilsiniz. Direk onun üstüne kuruyorsunuz.Ve aynı görevler tekrar önünüze geliyor.
Biraz zaman geçirmek için güzel ve eğlenceli ama sadece çok kısa bir süre için..Sims3 yükleyip oynayın daha iyi.


2 yorum:

  1. Öncelikle merhabalar ve inceleme için teşekkürler :))

    Her seferinde ya tüm karakterleri 10.level yapabilmek için, ya tüm binaları kurmak için, ya şunun yada bunun için eninde sonunda illaki aynı haritada aynı görevleri yaparak quest çeşitliliği sağlamaktansa, ne olurdu ha şöyle epi topu iki farklı haritada, üç farklı quest'e katılabilseydik.

    Benim en sevdiğim hero Blacksmith ve Merchant.

    Birinde ciddi ciddi buluş yapıyormuşuz hissi var, demiri gerçektende tavında dövmek zorundayız yoksa kalite gidiyor, ötekinde de yabancı diyarlara açılıp egzotik ürünleri birbirileriyle takas ederek müthiş şeyler elde edebiliyoruz. Mesela çiçek satıp kaz tüyü, kaz tüyü satıp kutsal su, kutsal su satıp, büyülü zırh satın alabiliyoruz.

    Physician ile ameliyat yapmak da çok zevkli :)

    Sosyal ilişkileri gerçekten de tam fiyasko olmuş yalnız. Çocuklar taaa ilk oyundaki gibi sonsuza dek çocuk, bebeklerle ilgilenmek neredeyse imkansız, karakter evlense bile eşi canı isterse evde yaşıyor, isterse ormanda.

    Olsun ama yaaa, değişik olmuş böyle, böyle bi başka olmuş böyle :))

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil