Ads 300 x 250

15 Aralık 2011 Perşembe

TRINE 2 İncelemesi




   Finlandiyalı Frozenbyte firmasından çıkmış, mükemmel  grafikleriyle  ağızları açık bırakacak bir bağımsız platform/bulmaca oyunu. Öyle ki adeta bir masalın içindesiniz.  1.45 gb olan düşük boyutuna rağmen detaylar, arkaplandaki derinlik, gerçeklik hissi, karakterlerin hareketleri, renklerdeki canlılık, suların yansıması, fizik kurallarına uygun hareketler ve mekanların dizaynı gerçekten beklediğimin  çok üstünde. Öğrendim ki 2009'da çıkan ilk versiyonunu oynayanlar alışkınlarmış bu görsel şölene. Limbo'yu keşfedene kadar bu tarz oyunlara ilgim olmadığımdan malesef daha önce Trine'ı hiç duymamıştım.




 Trine 2'nin büyülü dünyası
   Kahramanlarımız ilk oyunda krallığı içine düştüğü kaostan "trine" denilen bir tılsımlı kristalin yardımıyla kurtarmış, kendi yollarına gitmişler, kılıcı kalkanı duvara asıp çoluk çocuğa karışmışlar. Ancak Trine onları tekrar çağırıyor ve 3 farklı karakterimizin ruhu tek bedende yeniden birleşiyor.

Büyücü Amadeus, Şövalye Pontius, Hırsız Zoya.

  Kahramanlarımızın birbirini tamamlayan yetenekleri var. Amadeus objeleri hareket ettirme ve kutular yaratma yeteneğine sahip. Bu kutularla yüksek yerlere basamak yapabiliyor kimi zaman kalkan olarak kullanabiliyoruz. Zoya  fırlattığı kancalı halat yardımıyla yükseklere tırmanıp Tarzan misali oradan oraya atlayabiliyor.Oklarıyla uzaktaki düşmanlarını avlayabiliyor.  Pontius kaba kuvvet gerektiğinde devreye giriyor. Bolyozu duvarları yıkıp,  kalkan ve kılıcıyla kısa sürede bir çok goblini yerle yeksan edebiliyor. Karakterlerimiz oynadıkça seviye atlayıp yeni yetenekler kazanıyorlar. Tab tuşuna basarak yeteneklerimizi seçiyoruz. Oyun esnasında  durum gerekliliğine göre seri bir şekilde karakterleri 1-2-3 tuşlarına basarak değiştirebiliyoruz. Sonuç olarak kontrol ve oynanabilirlik gayet iyi.


   Karşımıza çıkan bulmacaların hepsi birbirinden farklı. Kahramanlarımızın yeteneklerinden faydalanarak doğru işlemleri yapıp bir sonraki kısma geçmeye çalışıyoruz. Bir bulmacayı çözdükten sonra oyun otomatik olarak save alıyor. Ya da istediğimiz zaman istediğimiz yerde kayıt alıp çıkabiliyoruz Fizik kurallarıyla çözülen bulmacaların yanısıra ateş, buhar,su, sihirli aynalar kullanarak ve sulayarak yeşertip büyüttüğümüz çiçekler yardımıyla  geçtiğimiz bulmacalar oluyor.

  Oyunda co-op desteği var. Arkadaşlarınızla beraber oyun daha eğlenceli bir hale geliyor. İsterseniz tanımadığınız kişiler ile de oynayabilirsiniz.

   Grafik haricinde bir diğer güzel kısım oyunun müzikleri. Ari Pulkkinen imzalı besteler tam anlamıyla oyunla bir bütün olmuş. Ruhu dinlendiren bir atmosfer yaratmış.

 Ari Pulkkinen bestelerini bu linkten dinleyebilirsiniz




Trine 2 gözünüze ve beyninize hitap eden sizi gerçek dünyadan alıp götürecek bir yapıt. Bulmaca tarzı oyunları seviyorsanız bu güzellikten mahrum kalmamanızı öneririm.

Oyunun Steam fiyatı 15$




0 yorum:

Yorum Gönder